Teknologien

Hvis du er blevet nysgerrig på teknologien, kan du her læse mere
HydroverticSystems bygger på få velkendte teknologier, der er kendt fra det Vertikale Gartneri. Men som det første vertikale system på markedet, er HydroverticSystems opbygget af komponenter der er kendt fra danske væksthusgartneri.

De teknologier systemet bygger på, er teknologiske tilnærmelser af alle hovedingredienserne til dyrkning af alt grønt - nemlig sol (LED), vand og luft.

LED

Det vertikale gartneris omkostninger afhænger meget af LED lyset, både i indkøb og forbrug. Det er vigtigt at udnytte den fulde effekt af hver lampe for at undgå spildt elektricitet. Lampen skal derfor designes tilden specifikke kultur, således at energiniveaet og spektrummet på lyset er optimeret til de planter, man dyrker. Vores fokus er at udnytte det naturlige lys I gartneriet og supplere med LED lys på de nedre lag. 

Når vi snakker om LED og effektivitet, bruger vi termerne Mikro MOL og PAR (photosynthetically active radiation), der fortæller hvor mange fotoner, der rammer hver kvadratmeter samt i hvilket spektrum aflys.  Ofte ser man lamper med et lilla lys (altså kun blå og rød), men erfaringer og studier viser, at lys i et bredere spektrum giver en mere robust plante uden at gå for meget på kompromis med energiforbruget. Vores systemer vil derfor almindeligvis være udstyret med hvidt lys (Full spectrum)med øget rødt lys. Den nøjagtige blanding af lys er bestemt af kulturen. 

Et af de største fokuspunkter i valg af LED er effektiviteten. Vi benytter lamper med 95% effektivitet modsat markedet, hvor vi ser en effektivitet på 85-95%. Vi finder en LED-løsning, der passer netop til det enkelte behov. Både i forhold til kultur, arbejdsgang og lys behov i væksthuset.
 

Vanding

Typisk arbejder vi med render (NFT) og Ebbe og Flod som de almindelige vandingsborde/mobilborde. HydroverticSystems er designet med bevægelse gennem systemet, således at planterne bliver transporteret fra den ene ende til den anden - eller fyldes og tømmes fra samme side. Vandingen sker uden tilkobling, så render eller borde kan udskiftes, vaskes og flyttes rundt i væksthuset med de typisk brugte containere eller anden transport enhed.   Vi kan tilkoble os en vandingscomputer, der ligeledes kan styre andre vandingsborde i væksthuset eller lave egen styring. Vandingstypen bliver valgt på baggrund af kultur og pakningsbehov.
 

Ventilation

En top prioritet ved vertikale systemer er fugtstyring. Vi har udviklet luftrør, der trækker luft fra det større miljø i væksthuset indtil hvert blad, hvilket sikrer et effektivt mikromiljø omkring hver plante. Ekstra CO2 kan også tilføjes gennem disse kanaler og blive jævnt distribueret. Gennem denne type ventilation kan vi trække det ønskede miljø ind til hver plante og sikre frist og nærende luft til hvert fald. 
Når du starter et projekt sammen med os, vil vi sammen definere den teknologi der passer bedst til netop dit behov. Derfor vil der også være storforskel på de specifikke tekniske egenskaber i systemet. Vi har arbejdet hårdt på at udvælge de bedste leverandører og tester fortsat alternativer, for altid at sikre en kvalitet vi kan stå inde for. Dette gælder især på LED leverandør, hvor vi kontinuerligt tester lamper fra flere leverandører i vores kommercielle laboratorium.

Velegnet til forskellige kulturer

Kontakt os og få en snak om hvilken løsning, der er den mest rentable for dig.
Udvilking støttet af: